Sunday, 8 August 2010

Verhalen

Fred reed naar huis. Hij was niet blij, want het gesprek met de laatste klant was niet zo goed verlopen. Fred had geen goede indruk op de klant gemaakt. Die zou vast niets van hem willen kopen. Toen hij de sleutel in het slot stak, besefte Fred dat hij ook nog zijn tas bij de klant had laten staan'.

De Minister heeft gisteren gezegd dat het goed is als kinderen op scholen het Wilhelmus kennen. Hij wil kijken of kinderen misschien wel verplicht het volkslied moeten leren op school. De minister denkt namelijk dat als kinderen het volkslied kennen, ze ook meer geïnteresseerd raken in geschiedenis. En dat ze meer willen weten over wat er in de maatschappij gebeurt.

Patat misschien duurder Patat; dat is nu nog overal te krijgen, maar dat wordt straks misschien anders. Door het slechte weer zijn er minder grote aardappelen. Van kleintjes kunnen patatboeren geen goeie patat maken. Het zou kunnen dat een frietje daarom duurder wordt.

In Engeland zijn nog zeker 10.000 koffers zoek! Een week geleden dacht de Engelse politie dat terroristen aanslagen gingen plegen. Veel vliegtuigen mochten niet vertrekken. Op het vliegveld van Londen kregen duizenden reizigers te maken met enorme vertragingen en raakten veel mensen hun bagage kwijt. Maar na een week zoeken zijn er dus nog steeds veel koffers zoek.

Een man uit België had op een nacht een droom dat hij de lotterij ging winnen. In zijn droom kwam zelfs het getal voorbij van zijn winnende lot: 2, 6, 9, 11, 40, 41. Zes jaar lang speelde hij mee met de loterij in België, maar won bijna niets. Tot nu. Want opeens viel hij wel in de prijzen. Geen klein prijsje, maar de man won maar liefst 410.000 euro! In een Belgische krant zegt de man: 'Dromen zijn geen bedrog'.

Jack Neal uit Engeland heeft een auto gekocht op E-bay voor 12.000 euro. Dat was niet helemaal de bedoeling. Jack is pas drie jaar oud ! De ouders van Jack kregen een e-mail binnen waarin stond: Gefeliciteerd u heeft een auto gekocht'. De moeder van Jack had de computer aan laten staan. De ouders konden Jack niet vragen hoe hij dat gedaan had. Jack lag te slapen. De volgende ochtend zei Jack, toen 'ie net wakker was: 'Ik heb een auto gekocht

Nederland is derde geworden bij een internationale intelligentietest zaterdagavond op de Duitse televisie. De winnaar was Zwitserland gevolgd door Polen. Nederland was favoriet omdat het eerder bij de scholieren als beste uit de bus kwam.

De Amerikaanse president George Bush is woensdag van zijn fiets gevallen, na een botsing met een politieagent. De weg waarop het ongeluk plaatsvond was glad vanwege de lichte regen. Bush kwam er vanaf met schaafwonden op zijn handen en armen en kon het programma van de G8-top gewoon blijven volgen.

De Chinese universiteit Xiamen verplicht zijn studenten bedrijfskunde, economie, informatica en rechten om golflessen te nemen. De universiteit vindt dat golfen als belangrijk is voor succes in de zakenwereld. In China is een debat ontstaan over de vraag of het wel gepast is voor Chinezen om een elitair spel als golf te spelen, omdat een groot deel van hen nog in armoede leeft.

Een 20-jarige inwoner uit Tiel is woensdagnacht gearresteerd na een inbraak in een woning. De bewoner hoorde een harde klap, gevolgd door pianospel. Toen hij ging kijken, trof hij een rommel aan in zijn woonkamer en een man die piano speelde. Dat meldt de politie donderdag. De dief had spullen van de bewonen in zijn zaken gedaan. De volgende ochtend vertelde de dief dat hij zich niets meer kon herrineren omdat hij teveel gedronken had.

Een babysitter uit Californië is erg dom geweest. Op haar eerste dag op het werk heeft ze het verkeerde kind van school meegenomen. Ze merkte haar fout pas toen de ouders thuiskwamen en haar zegen met een onbekend kind. De familie van het kind wat de babysitter had meegenomen waren ondertussen in paniek geraakt en hadden de politie gebeld. Het kind wat niet werd opgehaald moest uren op school wachten

Mooie mensen vinden sneller een baan. Dat vindt ruim 85 procent van de Nederlanders, zo blijkt uit onderzoek van de online banensite onder 821 deelnemers. De resultaten zijn donderdag naar buiten gebracht. Nederlanders hebben het idee dat mooie mensen worden voorgetrokken bij het solliciteren.

Eén typefoutje kan grote gevolgen hebben. Alle nieuwe bankbiljetten van het land Kazachstan zijn verkeerd gedrukt. Op de nieuwe bankbiljetten van Kazachstan blijkt een grote spelfout te staan. Het woord 'bank' is verkeerd geschreven. De centrale bank van Kazachstan wil het geld niet vernietigen. De bank wil het geld eerst in gebruik nemen en later weer inzamelen.

Vincent wil niet naar school. Maar.., school is belangrijk als je goed werk wilt vinden of geld wilt verdienen. Z'n vader zegt: 'het is toch leuk om al je vriendjes te zien op school'. Maar Vincent wil geen geld verdienen, en hij heeft niet zoveel vriendjes. Hij gaat naar de haven om naar de boten te kijken. Hij droomt van verre landen.

Renate is bang voor vliegtuigen, ze durft niet te vliegen. Ze is zelfs bang voor een vliegtuig dat over komt vliegen. Haar moeder vertelt dat Renate, toen ze klein was, ook al bang was voor vliegtuigen. Als er een vliegtuig over kwam vliegen dook ze altijd onder de tafel of onder een stoel.

Een man uit Duitsland heeft wel heel veel geluk. Hij won deze week -samen met een collegaeen jackpot van bijna 6 miljoen euro. En een paar jaar geleden won hij ook al een prijs van bijna anderhalf miljoen! Het is niet bekend hoe vaak het gebeurt dat iemand twee keer achter elkaar zo'n hoge prijs wint. Maar zeker is dat het bijna nooit voorkomt.

Jip en Janneke zijn bij tante Mies. Zij hebben in de tuin gespeeld. En ze hebben een ijsje gehad. En ze hebben bij tante gegeten ook. Worteltjes en biefstuk en pudding. En nog meer pudding. En het was lekkerder dan thuis. Ziezo, zegt tante Mies. Jullie moeten naar huis.


Die vogels, zegt boer Jansen, ze eten al mijn kersen op. 0, zegt Jip. Hebt u dan geen vogelverschrikker? Ja, zegt boer Jansen, die heb ik wel. Maar de vogels zijn er niet bang voor. Zullen wij ze wegjagen? vraagt Janneke. Goed, zegt boer Jansen. Kom maar mee In de boomgaard. En Jip en Janneke gaan mee. Het is een grote boomgaard. En overal hangen de kersen. Mooi rond en rood zijn ze. Jip en Janneke doen erg hun best. Ze schreeuwen en ze klappen in hun handjes. En ze gillen heel hard. En daar zijn de vogels bang voor. Ze vliegen allemaal weg. Jullie mogen zoveel kersen eten, als je wilt, zegt de boer.

Het is zo druk op straat! Ja, zegt moeder, nu moeten alle mensen inkopen doen. Ze kopen suiker. En meel en bloem. En rozijnen. Voor de oliebollen, zegt Jip. Want maandag is het oudejaar. En dan eten wij oliebollen, zegt Jip. En wij ook, zegt Janneke. Kom, zegt moeder. Ik ga nog wat appeltjes kopen. Hier, in de groentewinkel. Ze gaan naar binnen. En moeder koopt mooie rode appeltjes.

Hand in hand lopen Jip en Janneke over de weg, ij gaan naar de boerderij. Maar als ze bij het hek komen, blijven ze staan. Kijk daar, zegt Jip. een hond, een hele grote hond. Ik ben niet bang voor hem, Ik ook niet, zegt Janneke. Maar dan komt de hond met grote sprongen op Jip en Janneke af. Ze gillen allebei heel hard en hollen weg. Maar de hond kan veel harder lopen. Gelukkig komt daar net de boer aan. Hij pakt de hond vast en zegt: Koest! Dit is Hektor, zegt hij tegen Jip en Janneke. Hij is braaf. Hij doet niets.

Er liggen zoveel blaren in de tuin, zegt Jip's vader. Zoveel blaren. Wie wil ze eens voor me opruimen? Ik, zegt Jip. Ik, zegt Janneke. In het schuurtje is de hark, zegt Jips vader. En de kruiwagen vind je er ook wel. Zorg dat het fijn in orde komt. En dan gaan Jip en Janneke aan het werk. Ze vegen de blaren op een hoop. En het zijn er veel. Want het heeft gewaaid. En het is herfst. Kijk eens, zegt Janneke. Wat mooi!

Vandaag gaat Jan voor het eerst naar school. Hij is best bang. Straks vind niemand hem op school aardig.Hij hoopt dat het toch heel leuk zal zijn. Zijn moeder zegt dat hij niet bang hoeft te zijn. Hij kan op school nieuwe vrienden maken en met hun spelen. Na school haalt zijn moeder hem weer op.

Op het strand staat een harde wind. Henk en Jan zijn aan het voetballen. Vlakbij ligt een man op het strand te slapen. Jan schiet de bal naar Henk, maar door de wind gaat het mis. De bal komt op het hoofd van de man terecht. De man schrikt wakker en roept heel boos: “Jongens, kijk nou toch eens uit!” Henk en Jan zeggen: “Sorry meneer, het kwam door de wind.” “O,”zegt de man, “dan is het niet erg. Mag ik ook meespelen? Ik ben nu toch wakker.”

Pieter is keeper van een voetbal elftal. Hij keept heel goed. Hij laat geen bal door. Ze winnen met 7-0. Hij vader is trots en zegt dat ze hebben gewonnen omdat Pieter de beste keeper is. Pieter moet dan lachen.

Jan en Mien zijn getrouwd. Jan wil voetbal kijken en Mien wil een film kijken. Ze krijgen een discussie een uiteindelijk Jan zegt ze zullen kijken de film in de huiskamer dan tegelijk kunnen ze de voetbal wedstrijd op de radio horen.

Meneer Yor wacht op de trein. De trein is al 15 minuten te laat. Eenmaal aangekomen was de trein helemaal vol, waardoor meneer Yor niet kon instappen.

No comments:

Post a Comment